Lue tästä, millainen potkukelkka sopii juuri sinulle.


Kuura-potkukelkkoja on saatavana neljässä eri kokoluokassa ja neljässä eri värissä. Kuura-potkukelkkaperhe tarjoaa vaihtoehtoja niin perheen pienimmille kuin varttuneempaankin makuun. Valikoimasta löytyy perinteisiä Kuura-potkukelkkoja sekä varastointia ja kuljetusta helpottamaan kehitettyjä KuuraKlick-taittopotkukelkkoja.

 

Oheiseen taulukkoon on koottu Kuura-potkukelkkojen mitoituksia helpottamaan oikean potkukelkan valintaa. Taulukossa samalle kelkkailijan pituudelle voidaan suositella kahta eri kokoa. Tämä johtuu siitä, että kelkkailijan pituuden lisäksi oikean potkukelkan valintaan vaikuttaa kelkan käyttötarkoitus.


Potkukelkan korkeuden kasvaessa kasvaa myös jalasten pituus ja leveys.
 

Pituutesi (cm)

Kuura-potkukelkka

Kelkan korkeus (cm)

Jalasten leveys (cm)

Kelkan pituus (cm)

Alle 120 Kuura 1 58 32 144
110-140

Kuura 2

KuuraKlick 2

68 37 186
140-170

Kuura 5

KuuraKlick 5

79 39 201
yli 170

Kuura 6

KuuraKlick 6

86 42 201
yli 180 KuuraKlick 8 93 42 201

 

Ennen ostopäätöksen tekemistä kannattaa kokeilla erikokoisia potkukelkkoja. Koeajamalla matalamman ja korkeamman potkukelkan, saat tuntuman eri ajoasentoihin.

Matalampi kelkkamalli mahdollistaa sutjakan ajoasennon, jolloin kelkka soveltuu hyötykäytön lisäksi erinomaisesti myös reippaaseen potkutteluun ja kuntoiluun.

Korkeampi potkukelkka sopii kaveriksi kauppareissulle ja kulkuvälineeksi lyhyemmille matkoille. Useimmiten korkeampi potkukelkka sopii paremmin varttuneemmille kelkkailijoille , sillä kelkkaa voi tällöin potkutella suorin selin ja se toimii hyvin liikkumisen tukena.

KuuraKlick-taittokelkka on kehitetty helpottamaan kelkan kuljetusta ja säilyttämistä. Se on helppo taittaa kokoon ja hetkessä valmis talvisille taipaleille.